Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
(Food Factory 2: Spring in Georgia)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.
Zobacz także
Fabryki smaku: Zapach kawy (1)
Wt, 21.05 3:36
Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2)
Wt, 21.05 4:06
Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
Śr, 22.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Owocowa fala (4)
Śr, 22.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus I (5)
Czw, 23.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus II (6)
Czw, 23.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Smakowita kruchość (7)
Pt, 24.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Lody i śnieżki (8)
Pt, 24.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pomarańcza z czekolady (9)
So, 25.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Słona słodycz (10)
So, 25.05 4:06
i 1 późniejsza emisja