Dolce vita według Davida Rocco: Od kłosa do makaronu (13)

(David Rocco's Dolce Vita 5: Wheat, Flour, Pasta)

serial dokumentalny Kanada 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

W Villi Poggio Bartoli trwają żniwa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się przy użyciu maszyn z lat 20. David włącza się w tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia.

W tym odcinku

W Villi Poggio Bartoli żniwa to poważna sprawa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się tu przy użyciu zabytkowych maszyn z lat 20., choć pracownicy nie należą do najmłodszych. David podaje im pomocną dłoń i włącza się w starodawną tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata.

Ładuję...