Dolce vita według Davida Rocco: Od kłosa do makaronu (13)
(David Rocco's Dolce Vita 5: Wheat, Flour, Pasta)
serial dokumentalny Kanada 2014
W skrócie
W Villi Poggio Bartoli trwają żniwa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się przy użyciu maszyn z lat 20. David włącza się w tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia.
W tym odcinku
W Villi Poggio Bartoli żniwa to poważna sprawa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się tu przy użyciu zabytkowych maszyn z lat 20., choć pracownicy nie należą do najmłodszych. David podaje im pomocną dłoń i włącza się w starodawną tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata.