Szczypta smaku (1/8)

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Agata i Olga sięgną do przepisów, które udało im się zdobyć podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do Turcji. Prowadzące podpowiedzą, jak pokonać chandrę dzięki sycylijskim smakom.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.

Agata i Olga spragnione słońca sięgną do przepisów, które udało im się zdobyć podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do gorącej Turcji. Podpowiedzą, jak pokonać przedwiosenną chandrę dzięki sycylijskim smakom warzywnego gulaszu - caponata. Specjalistki od zdrowego odżywiania sprawią, że w kuchni, niczym na greckiej Krecie, będzie cudownie pachnieć rozmarynem. Agata i Olga za pomocą szczypty aromatycznych przypraw użytych do tureckiej kofty wyzwolą w widzach południowy temperament.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...